به گزارش خبرگزاری مهر، موسی خلیل اللهی روز شنبه در نشستی با اعضای هیأت مدیره کانون کارشناسان رسمی دادگستری استان، افزود: کارشناسان از مجموعه قضائی نبوده و هر دو لازم و ملزوم یکدیگر در راستای اجرای عدالت حرکت میکنند و هر کدام دارای نقاط ضعف و قوت هستند اما در مجموع فعالیتهای هر دو مجموعه در نتیجه دادرسیهای عادلانه تأثیرگذار است.
وی بکارگیری نظرات کارشناسان در بیش از ۸۰ درصد پروندههای موجود در دادگستری را بسیار مهم خواند و اظهار کرد: کارشناسان و به ویژه کارشناسان جوان باید بدانند در چه جایگاهی ایستادهاند و اینکه حضور و اظهار نظر آنها تا چه اندازه میتواند در سرنوشت مردم تأثیرگذار باشد، بسیار حائز اهمیت است.
خلیل اللهی یکی از علل اصلی تجدید اوقات دادرسی در آذربایجان شرقی را عدم وصول نظریات کارشناسی عنوان و اضافه کرد: این امر موجب مراجعات مکرر ارباب رجوع به کارشناس و دادگاه و بدبینی مردم به دستگاه قضائی میشود.
وی با تاکید بر لزوم ارتقای جایگاه کارشناسی در بین مردم، یادآور شد: در کنار این موضوع باید این فرهنگ در جامعه نهادینه سازی شود که کارشناسی تنها یک شغل نبوده و به منظور ایجاد شغل به وجود نیامده است بلکه وسیلهای برای احقاق عدالت است.
خلیل اللهی با بیان اینکه بخش عمده شخصیت هر کارشناس طی دوره کارآموزی تثبیت میشود، گفت: باید نسبت به بحث کارآموزی برنامهای دقیق ارائه و کارآموزان به سمت کارشناسانی مجرب سوق داده شوند تا آموزش عملی در این خصوص دیده باشند چرا که بخشی از نارضایتی مردم نسبت به نوع برخورد و رفتار کارشناسان است.
وی افزود: کارشناس باید بداند نظری که ارائه میدهد خواسته یا ناخواسته مبنای یک رأی قرار میگیرد و به نوع غیر مستقیم در قضاوت دخالت دارد بر همین اساس باید از این جایگاه نظریات خود را صادر کند در غیر این صورت در معرض آسیب قرار خواهد گرفت و باید توجه داشت که تا زمانی کارشناس به این دیدگاه نرسد که عملکرد او چه تأثیری در سرنوشت افراد دارد به صورت نسنجیده به موضوعات نگاه خواهد کرد و این موجب صدور نظریاتی غیردقیق خواهد شد.
رئیس کل دادگستری آذربایجان شرقی اضافه کرد: برخی اوقات کارشناسان خارج از متن قرار اظهار نظر میکنند، در حالی که کارشناس باید متن قرار کارشناسی را مطالعه و نسبت به آنچه خواسته شده اظهار نظر کند و از ارائه نظریات خارج از موضوعات مطرح شده، پرهیز کنند.
نظر شما